csende
  • Boskovštejn

  • Boskovštejn

  • Boskovštejn

  • Boskovštejn

  • Boskovštejn

  • Boskovštejn

  • Boskovštejn

  • Boskovštejn

  • Boskovštejn

  • Boskovštejn

Poplatky za odpady a psy

Od začátku týdne je již možné uhradit poplatky za odpady a psy. Výše poplatků zůstává stejná jako v minulém roce, tedy 400 Kč za občana a pro chalupáře 400 Kč za nemovitost. Poplatky za psy jsou 30 Kč za jednoho psa a 100 Kč za každého dalšího. 

Poplatky je možné uhradit hotově na obecním úřadě v úterý od 14:00 hod. do 16:00 hod., ve středu od 15:00 hod. do 18:00 hod. a ve čtvrtek od 14:00 hod. do 16:00 hod., či na bankovní účet obce č. 11126741/0100. Jako variabilní symbol uveďte číslo popisné. 

Betlémské světlo na Boskovštejně

Zveme všechny občany na setkání k hasičské zbrojnici, kam bude v sobotu 23.12.2023 ve spolupráci se skauty přineseno Betlémské světlo. Horké nápoje budou zajištěny. Svíčky či lucerničky si přineste s sebou! Budeme se na Vás těšit! 

Dovolená

Z důvodu dovolené nebude od pondělí 11.12.2023 do pondělí 18.12.2023 k dispozici starosta.

Úřední hodiny starosty ve středu 13.12.2023 se ruší.

Neodkladné záležitosti vyřídí místostarosta na tel. 737 372 827

🎄 Pozvánka na rozsvícení vánočního stromu & ohlédnutí za setkáním seniorů 💃

 
V sobotu 25. listopadu proběhlo v sále našeho kulturáku přátelské setkání seniorů, které se povedlo na výbornou. Mockrát děkujeme všem, kteří se rozhodli trávit sobotní odpoledne s námi, účast byla požehnaná
Obrovské díky patří Radka Czucz a Lucie Machainová za perfektní přípravu a servis v průběhu celé akce! Od soboty se na obecní úřad dostalo už mnoho chvály.
Dále děkujeme za nádherné zákusky z rukou Kristýny Wildové a Lenky Hermannové
Děkujeme také našim dětem i jejich rodičům za krásně připravené vystoupení!
A v neposlední řadě patří pochvala všem, kteří se podíleli na přípravě či průběhu akce a tím tak přispěli k tomu, že setkání seniorů můžeme hodnotit jako velmi povedenou akci.
Děkujeme a přikládáme pár fotek:-)
Příští sobotu, 2. prosince nás čeká poslední letošní akce a také poslední akce v sále kulturního domu před rozsáhlou rekonstrukcí která již pozvolna začíná, a to rozsvícení vánočního stromu s tradiční Mikulášskou besídkou pro děti.
Začátek 02.12.2023 v 17:00 hod. - pro děti Mikuláš přinese balíčky a pro dospělé zase něco na zahřátí. Budeme se těšit!
Přílohy:
Stáhnout tento soubor (01.JPG)01.JPG[ ]300 kB
Stáhnout tento soubor (02.JPG)02.JPG[ ]588 kB
Stáhnout tento soubor (3.JPG)3.JPG[ ]395 kB
Stáhnout tento soubor (4.JPG)4.JPG[ ]476 kB
Stáhnout tento soubor (5.JPG)5.JPG[ ]694 kB
Stáhnout tento soubor (7.JPG)7.JPG[ ]90 kB
Stáhnout tento soubor (8.JPG)8.JPG[ ]49 kB
Stáhnout tento soubor (POzvánka MB.jpg)POzvánka MB.jpg[ ]58 kB

Přátelské setkání seniorů

Zveme všechny místní seniory na přátelské setkání, které proběhne v sobotu 25.10.2023 v 15:00 hod. v kulturním domě. Těšit se můžete na dobré jídlo a pití, živou dechovou hudbu a překvapení v podobě vystoupení místních dětí. Budeme se těšit! 

Posvícení na Boskovštejně

SDH Boskovštejn a obec Boskovštejn si Vás dovolují pozvat na tradiční Boskovštejnské posvícení, které proběhne ve dnech 13.10. a 14.10.2023! Páteční odpoledne bude zasvěceno vztyčení posvícenské máje, během sobotního dopoledne Vás pak na večerní zábavu pozve posvícenský průvod obcí společně s kapelou Horničtí kanci, o hudební produkci na zábavě se poté postará kapela Jerry band. Těšit se můžete na tradičně velmi bohatou tombolu!


Ohlédnutí za uplynulým rokem 

Vážení spoluobčané, 

dovoluji si zveřejnit ohlédnutí za uplynulým rokem pod taktovkou současného zastupitelstva obce Boskovštejn. 

Mezi první akce dokončené současným vedením obce byla výsadba Třešňové aleje ve Stanůvce, která není ani tak úspěchem naším, nýbrž všech občanů, kteří neváhali a ve svém volném čase podali pomocnou ruku. Společně tak vytvořili krásné místo vybízející k procházkám a zvýšili tak atraktivitu okolí Boskovštejna. Jako malý projev díku byly k některým z třešní umístěny tabulky se jmény těch, kteří s výsadbou pomohli. 

Mezi další akce patří výměna veřejného osvětlení, která započne co nevidět a na kterou byla vyřízena 50% dotace. Tento krok je výhodou hned z několika směrů. Zbavíme se tak na dlouhou dobu oprav, zlepší se viditelnost v noci a v neposlední řadě obec ušetří spoustu finančních prostředků za elektřinu, které následně můžeme využít na další akce. 

Dále v prosinci započne rekonstrukce kulturního domu, která bude rovněž spolufinancována dotací. 

Co se týče kulturního dění v obci, snažili jsme se zachovat veškeré akce, které byly standardem již v minulosti. Naše funkční období jsme tedy zahájili tradičními prosincovými akcemi zejména pro děti, tedy rozsvícení Vánočního stromu a Mikulášskou besídkou, kterou dopředu avizovali kluci z SDH Boskovštejn v kostýmech čertů a Mikuláše. 

Začátek konce zimy ohlásily naše Boženy Masopustem. 

Dále proběhlo pálení čarodějnic a dětský den. 

Poslední akce, pouťový víkend, byl nachystaný pro všechny generace našich občanů. V úvodu změřili své síly ve fotbalovém utkání svobodní a ženatí. V tomto přátelském zápase, na který dohlížel zkušený arbitr pan Schwarz, zvítězili sehranější ženatí. Dále se program přesunul k obecnímu úřadu, kde byla pro dospělé připravená živá dechová hudba, ochutnávka vín, dobré jídlo a pití, pro děti pak kromě skákacího hradu kouzelnické představení a výstava vláčků. Večer proběhla taneční zábava. Mockrát děkujeme za velkou účast! Během akce bylo možné pohovořit s občany a vyslechnout připomínky, které souvisí s chodem naší obce. Mimo jiné byl velký apel na špatnou informovanost občanů. Přiznávám, že se informování občanů zanedbávalo zejména na obecních stránkách a prioritou byl facebookový profil obce. Za toto se omlouvám s příslibem větší aktivity jak na stránkách obce, tak na facebookovém profilu. 

Další plánovanou akcí je tradiční posvícení, které proběhne 14.10.2023 a mimo jiné se všichni můžeme těšit na opravdu bohatou tombolu. 

Co se týče chodu samotného úřadu, mám za sebou první “seznamovací” rok na postu starosty a až na pár drobných školáckých chyb náš úřad funguje tak, jak má, což potvrzují i dva audity, kterými jsme během roku prošli. 

V rámci úspory jsem na úřadě během roku provedl personální změny, kdy účetnictví i administrativu, které v minulosti zabezpečovali dva pracovníci, nyní na výbornou zvládá nová účetní, která je na úřadě k dispozici v úterý a ve čtvrtek. 

Výše zmíněným opatřením obec ušetří přibližně 300.000 Kč ročně, které nám s přehledem pokryjí například náklady na rekonstrukci povrchu na tenisovém kurtu, která proběhla nedávno i druhou polovinu nákladů na výměnu veřejného osvětlení. 

Vzhledem k tomu, že k finančním prostředkům obce chci přistupovat zodpovědně, není vyloučeno, že přijdou další personální či jiné změny, které nám pomohou zefektivnit hospodaření. 

Seznamovací rok máme tedy za sebou a teď nezbývá nic, než poctivě pracovat a snažit se o to, aby se nám všem na Boskovštejně žilo co nejlépe. 

Závěrem chci poděkovat všem občanům, kteří se zapojují do chodu naší obce, chlapům z SDH Boskovštejn a našim Boženám za pomoc při realizaci kulturních akcí i všem, kteří přichází s nápady a připomínkami, jak chod naší obce zlepšit. 

Jménem zastupitelstva obce,

starosta

Pouťový víkend na Boskovštejně

Zveme všechny občany na pouťový víkend, který proběhne o víkendu 16.-17.09.2023! 

Program na plakátku níže.

Budeme se těšit! 

Zkušební provoz Munipolis

Vážení občané,
spustili jsme pro vás službu MUNIPOLIS / Mobilní Rozhlas, díky které vás nyní budeme efektivně informovat přímo do vašeho telefonu. Přihlaste se k odběru a už nikdy nezmeškáte důležité novinky a upozornění z naší samosprávy. Informace podle vašich zájmů vám budeme posílat e-mailem, SMS nebo jako zprávu do aplikace. Služba je zdarma!

Co vám přihlášení do MUNIPOLIS přináší?

  • Upozornění na krizové události – výpadky energií, blížící se vichřice, dopravní uzavírky, varování před podomními prodejci apod.
  • Novinky a důležitá upozornění z úřadu – poplatky, obecní zpravodaj, digitalizované hlášení z amplionů apod.
  • Pozvánky na kulturní a sportovní akce.
  • Možnost vyjádřit svůj názor v online anketách.
  • Mobilní aplikaci samosprávy s užitečnými funkcemi.

V registračním procesu si můžete sami nastavit, jaké typy informací vás zajímají (např. kultura, doprava, majitelé zvířat). Doporučujeme vyplnit vaše telefonní číslo a ulici, abychom vás mohli rychle varovat v případě nečekaných událostí (např. havárie vody, přívalové deště apod.). Vaše údaje jsou v bezpečí a v souladu s GDPR.

PŘIHLASTE SE K ODBĚRU INFORMACÍ: https://boskovstejn.munipolis.cz/registrace
Registrovat se můžete také osobně přímo na našem úřadu. Rádi vám pomůžeme. 

Výlet do ZOO Jihlava

Dne 22.07.2023 pořádá obec Boskovštejn výlet do ZOO Jihlava!

Zbývá posledních pár míst v autobuse. Zájemci mají poslední možnost se nahlásit na tel. čísle 604 198 640 a to do pátku 21.07.2023 do 20:00 hod. 

Doprava zdarma!

Vstup do ZOO dětem do 15-ti let hradí obec.

Odjezd v sobotu 22.07.2023 v 08:00 hod. u křížku v Boskovštejně, návrat přibližně v 15:00 hod. 

Budeme se těšit! 

Strana 1 z 3